Design, illustrationer og artwork

Vekselvirkningen mellem illustrationer, tekst og fotos er ofte lige netop den kombination, der gør en publikation mere informativ og indbydende. Dette gælder uanset, om publikationen udgives på sten, papir eller i elektronisk form på www.

Tekniske illustrationer er i mange tilfælde mere informative og instruktive end fotos.

Illustrationer kan også være tegninger eller vignetter, som udelukkende skal forøge publikatonens opmærksomhedsværdi, dette virkemiddel har man kendt og brugt i mere end tusind år.

En god designidé er grundlaget for enhver professionel publikation, så uanset om den udsendes på papir eller www, så er det vigtigt, at der på forhånd er fastlagt en design-linie, der kan arbejdes udfra og indenfor.

Design er den overordnede faktor, der sørger for at helheden fungerer i en enhver type publikation, designideen fungerer som arkitekttegningen til et hus, den danner rammer for den overordnede styring af hele projektet, og sikrer at publikationen fremstår som en velfungerende helhed.

Design er også den grundidé, der holder orden og strukturerer det visuelle udtryk, så det gøres til en behaglig oplevelse for læseren / brugeren at tilegne sig de informationer og budskaber, som publikationen indeholder.

Publikationer på www kræver også, at der udarbejdes designprincipper for publikationens tekniske funktionalitet, herunder brugerfladen og strukturen, så den virker let tilgængelig og er logisk opbygget.

Referenceeksempler:

Tekniske illustrationer - [ 1 ] - [ 2 ] - [ 3 ] - [ 4 ] - [ 5 ] -

Illustrationer og vignetter - [ 1 ] - [ 2 ] - [ 3 ] - [ 4 ] -

Grafer, diagrammer, kort og plantegninger - [ 1 ] - [ 2 ] - [ 3 ] - [ 4 ] -

Niels Ebbesen
- fotograf, grafiker & webdesigner
Valkyries Plads 1 - DK-3650 Ølstykke - 47 17 56 22 - 40 33 69 40
info@niels-ebbesen.net